BEREIKBAARHEID

UMC Utrecht

Heidelberglaan 100,  3584 CX Utrecht

Gelegen bij het knooppunt A27 - A28 is UMC Utrecht goed met de auto bereikbaar. Houd echter rekening met drukte gedurende de spits en plan uw reis altijd van te voren.

De parkeergarage UMC Utrecht is geschikt om uw auto te parkeren. Tevens is P+R De Uithof een goede optie om uw auto te parkeren en met de bus of OV-fiets uw reis te vervolgen.

Plan uw reis

Auto & Parkeren

De volgende parkeergarages zijn geschikt om uw auto te parkeren en naar het UMC te lopen. Tussen Parkeergarage UMC Utrecht en de hoofdingang rijdt er bij wijze van proef gedurende een half jaar een pendelbus heen en weer. Hierover vindt u meer informatie onder de kop '(deel)taxi vervoer'.

Heidelberglaan 100, Utrecht

Parkeergarage UMC Utrecht

De parkeergarage is bedoeld voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het UMC Utrecht.

De parkeergarage wordt veel gebruikt. Soms is de parkeergarage zelfs vol. Wij adviseren u dan ook zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. U kunt medepassagiers eventueel uit laten stappen vlak voor de hoofdingang.

* € 1,80 per uur (€ 0,30 per 10 minuten)
* Maximum tarief per dag is € 18,00 (ook bij verlies parkeerkaart)
* Parkeert u korter dan 30 minuten? Dan betaalt u niets.

De tarieven gelden op elke dag van de week en 24 uur per dag. Als u langdurig bij ons parkeert, kunt u een weekkaart van € 30 kopen. Betalen van de parkeerkosten kan met uw pinpas of creditcard. Ook is er één parkeerautomaat waar u met contant geld kan betalen.

Universiteitsweg, Utrecht

P+R De Uithof

Bezoekers en gasten kunnen in P+R De Uithof tegen betaling parkeren. P+R De Uithof is rechtstreeks bereikbaar vanaf de snelweg (A28) en biedt voldoende capaciteit en eenvoudig toegang tot het gebied. Meerdere locaties liggen op loopafstand. Verder rijdt bus 28 tijdens de spits elke 7 minuten en kun je een deelfiets pakken.

Een combikaartje (parkeren en reizen) kost € 5,- en is geldig voor een rit met bus of sneltram (heen en terug) voor maximaal 5 personen op één dag. Parkeren zonder OV € 4,50 per dag. Bij de fietsenstalling zijn USP Campusbike deelfietsen beschikbaar.

Openbaar Vervoer

Afhankelijk van waar u vandaan komt en wanneer u reist zijn er diverse OV-routes beschikbaar. Plan daarom uw reis met de reisplanner en bekijk welke route voor u relevant is.

-

Treinen

Het is mogelijk om via diverse NS treinstations te reizen naar Utrecht Science Park. U kunt uw reis vervolgen met bus, fiets of taxi.

-

Bus en tram

U-OV is de merknaam voor het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Tevens zet Syntus als vervoerder extra bussen in die van en naar USP rijden.

Er zijn diverse bushaltes op het Utrecht Science Park op een paar minuten lopen van de belangrijkste bestemmingen. Meer informatie is te vinden op: https://u-ov.info/ en https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/.

Foto door Ramon Mosterd

Uithoflijn

De Uithoflijn wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park. Vanaf 2018 rijdt de tram in 11 minuten van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park. 

Projectorganisatie Uithoflijn realiseert de tramlijn in opdracht van provincie Utrecht en gemeente Utrecht. Meer informatie is te vinden via http://www.uithoflijn.nl/home/.

Fietsen

Vanwege het aanleggen van de nieuwe tramlijn van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park, is het fietspad langs de Heidelberglaan tijdelijk aan beide zijden gesloten. Fietsers worden omgeleid via de Leuvenlaan en de Cambridgelaan, zie hiervoor deze plattegrond. Verder kunt u gebruik maken van de volgende fiets-diensten in de omgeving.

-

OV-fiets

De OV-fiets is een landelijk fietsverhuur systeem met bijna 300 locaties. De fietsen staan in een bewaakte of onbewaakte stalling of in een door u zelf te bedienen fietskluis of fietscarrousel.

Om gebruik te maken van een OV-fiets heeft u een abonnement nodig. Dit abonnement sluit u online af en koppelt u aan uw persoonlijke OV-chipkaart. Hieraan zijn geen abonnenementskosten meer verbonden. Met uw OV-fietsabonnement kunt u maximaal 2 fietsen huren. Denk hierbij aan stations, bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. U betaalt € 3,85 per OV-fiets per 24 uur.

-

USP Campusbike

Met de USP Campusbikes fiets je eenvoudig naar je bestemming. Maak nu kennis met deze stoere deelfietsen voor een aantrekkelijke prijs!

Stap op bij één van de locaties. Zoals station Bilthoven, station Bunnik, P+R De Uithof of bushalte 'tunneltje de Bilt'. Je kunt 'm vervolgens op één van de andere locaties indelen. De kosten zijn € 2,- per 4 uur. Ook zijn er gratis abonnementen voor een aantal werkgevers. Lees hier meer.

(deel)taxi vervoer

Wanneer u weggebracht wordt kunt u zich laten afzetten voor de hoofdingang. Vanaf 15 september 2016 is er ook een pilot gestart met een pendelbus die op- en neer rijdt tussen de parkeergarage van UMC en de hoofdingang van UMC Utrecht.

-

Pendelbus UMC Utrecht

Sinds 15 september 2016 rijdt er een pendelbusje op- en neer rijdt tussen de parkeergarage en de hoofdingang van het UMC Utrecht. De pilot duurt zes maanden.

De gratis pendeldienst rijdt tussen parkeergarage Zuid en de hoofdingang voor patiënten en bezoekers die slecht ter been of slechtziend zijn. De pendelbus stopt op laag 2 voor het in- en uitstappen, naast de stalling voor rolstoelen. De pendelbus rijdt op maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur. In de pendelbus passen drie personen.