BEREIKBAARHEID

In 5 stappen fiets je weg!

Wat is het en hoe werkt het?
Zo werkt de USP Campusbike

1

Registreren

Ga naar met je smartphone, tablet of computer naar usp-bereikbaar.nl en registreer je daar. Let op: het e-mailadres dat je bij het registreren gebruikt, is jouw gebruikersnaam voor GoAbout. Je ontvangt een bevestigingse-mail op dat e-mailadres waarmee je een wachtwoord kunt kiezen.

2

App downloaden

Heb je een wachtwoord gekozen? Download dan nu de GoAbout app en log daar in met jouw e-mailadres en wachtwoord:

Zorg dat je je locatie deelt met de GoAbout app en dat je bluetooth aan staat! We gebruiken je locatie om inlever-locaties in de buurt te vinden en te zorgen dat je je fiets weer in kunt leveren op de goede plek. De sloten werken via bluetooth.

3

Product kiezen

Ben je ingelogd in de app? Mooi! Ga nu naar het tabblad producten. Als het goed is, zie je daar nu het product waar je je in stap 1 voor geregistreerd hebt. Selecteer het product.

Zie je geen producten? Trek dan het scherm eens omlaag totdat er een draaiend icoontje verschijnt en het beeld ververst.

4

Locatie kiezen

Zodra je op het product gedrukt hebt, verschijnt een lijstje (of kaartje) met de locaties waar je fietsen kunt vinden. Ga naar een van de locaties toe. Als je in de buurt bent van zo n locatie en de fietsen kunt zien, druk dan op de betreffende locatie in de app. Er verschijnt nu een lijstje met beschikbare fietsen. In het lijstje lichten de knoppen voor de beschikbare fietsen op.

5

Wegfietsen

Heb je een mooie fiets gevonden? Druk dan op de betreffende knop en selecteer Start Gebruik. Na even laden, verschijnt een groene knop. Druk daarop en Klik! het slot schiet open en je kunt wegfietsen.

Inleveren

Wil je jouw fiets weer inleveren? Ga dan naar één van de inleverlocaties. Je vind deze in de app. Parkeer je fiets netjes op de daarvoor bestemde locatie, zet hem met het kettingslot vast en zet hem met de app op slot (zie Op slot zetten). Kies in de app voor Inleveren. Vul eventueel nog feedback in en geef aan of de fiets nog in orde is.

Op slot zetten

Je kunt de fiets met de app tussentijds op slot zetten. Doe dat ook! Je drukt simpelweg op de rode knop in de app en drukt met de hand het slot dicht. Let even op of hij niet tegen een spaak aan komt. De knop in de app wordt groen als hij goed dicht zit. Openen gaat weer met de groene knop.

Verlichting aan en uit zetten

De USP Campusbike heeft een voorlicht op dynamo. Deze kun je aanzetten met het zwarte knopje bovenop het lampje zelf. Het achterlicht werkt op batterijen en zit in de achtervork geïntegreerd. Het knopje vind je op het lampje zelf en kun je indrukken. Er zijn twee standen: aan en knipperen. Knipperen mag officieel niet, dus zet hem op aan. Vergeet de lampen niet uit te zetten!